E iai sau fesili?Valaau mai matou:+86 13660586769

Apple First US Company e fa'atauina ile $2tn

Na ausia le tulaga maualuga i le na o le lua tausaga talu ona avea ma kamupani muamua miliona-tala a le lalolagi i le 2018.
O lona tau o sea na paʻu i le $ 467.77 i le ogatotonu o le taeao fefaʻatauaʻiga i le US i le Aso Lulu e tuleia ai i luga o le $ 2tn faʻailoga.
Na o le pau lava le isi kamupani na ausia le $2tn tulaga na lagolagoina e le setete Saudi Aramco ina ua uma ona lisiina ana sea ia Tesema talu ai.
Ae o le tau o le suauʻu tele ua toe paʻu i tua i le $ 1.8tn talu mai lena taimi ma ua sili atu Apple i le avea ma kamupani sili ona taua i le lalolagi i le faaiuga o Iulai.

O sea a le tagata fai iPhone ua sili atu i le 50% i lenei tausaga, e ui lava i le faʻafitauli o le coronavirus ua faʻamalosia ai e tapunia faleoloa ma faʻapolokiki faʻapolokiki ona o ana sootaga ma Saina.
O le mea moni, o lona tau sea ua faaluaina talu mai lona maualalo ia Mati, ina ua sosolo maketi i le popolevale i le faʻamaʻi o le coronavirus.
O kamupani tekonolosi, lea na vaʻaia o ni manumalo e ui lava i loka, na vaʻaia a latou faʻatauga i vaiaso talu ai, e ui lava o le US o loʻo i lalo.
Na faʻapipiʻi e Apple le malosi o le kuata lona tolu i le faaiuga o Iulai, e aofia ai le $ 59.7bn o tupe maua ma numera lua faʻatupulaia i ana oloa ma auaunaga vaega.

O le isi kamupani US sili ona taua o le Amazon lea e tusa ma le $ 1.7tn.
■ O fa'atauga a le US ua maualuga le maualuga ina ua pa'u le coronavirus
■ Na fesoasoani Apple i le faia o le iPod a le malo
O le si'itia vave o le tau o sea a Apple "o se mea mata'ina i totonu o se taimi pu'upu'u", o le tala lea a Paolo Pescatore, o se tagata su'esu'e tekinolosi i le PP Foresight.
"O nai masina ua tuanaʻi ua vaseina ai le taua o tagata faʻaoga ma aiga e iai ni masini e sili atu ona lelei, fesoʻotaʻiga ma auaunaga ma faʻatasi ai ma le malosi tele o le tele o masini a Apple ma le faʻatupulaia o auaunaga, e tele avanoa mo le tuputupu aʻe i le lumanaʻi."
Na ia fai mai o le taunuu mai o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga gigabit broadband o le a ofoina atu ia Apple "mea e le gata".
"O mata uma o loʻo i ai nei i luga o le 5G iPhone o loʻo faʻamoemoeina ma o le a faʻateleina ai manaoga o tagata faatau," o lana faʻaopoopo mai lea.
O Microsoft ma Amazon e mulimuli ia Apple o kamupani sili ona taua a le US, e tusa ma le $1.6tn.O loʻo mulimulitaʻia e Google-owner Alphabet i luga atu o le $1tn.


Taimi meli: Aukuso-21-2020