E iai sau fesili?Valaau mai matou:+86 13660586769

Apple gaugau iPhone pateni faʻaalia: mamanu tulaga ese o lau fetuutuunai

I le maketi maualuga o loʻo iai nei, ua faʻalauiloa uma e Huawei ma Samsung telefoni feaveaʻi ma lau gaugau.E tusa lava po o le a le faʻaogaina o le telefoni feaveaʻi gaugau, o loʻo faʻatusalia le malosi o le gaosiga o le gaosiga.I le avea ai o se taʻitaʻi masani i le tulaga o telefoni feaveaʻi, ua faʻaalia foi e Apple le fiafia tele i le gaugau o lau telefoni.

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau mai fafo, o le Apple's foldable iPhone poʻo le iPad atonu o loʻo i ai se pusa fetuutuunai e puipuia ai le lau ma meafaigaluega o masini feaveaʻi, aʻo tali atu foʻi i manaoga faʻapitoa mo le tatalaina ma le tapunia o telefoni feaveaʻi.

I nai aso talu ai, na tuʻuina atu ai e le US Patent and Trademark Office ia Apple se pateni fou e taʻua o le "Foldable cover and display for a electronic device".O loʻo faʻaalia e le pateni le auala e fai ai sea telefoni faʻatasi ma se faʻaaliga fetuutuunai ma faʻapipiʻi.

I totonu o le pepa pateni, o loʻo faʻamatalaina e Apple le faʻaogaina o se faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma se faʻaaliga faʻaalia i totonu o le masini e tasi, o ia mea uma e faʻapipiʻi le tasi i le isi.Pe a gaugau pe tatala le telefoni, e mafai ona fealuaʻi le faatulagaga lua-laupapa i le va o fausaga eseese e lua.O lo'o fa'apipi'i le fa'avaa i le mea e ta'ua o le "vaega ga'u".

1

O le vaega gaugau o le apa ufiufi e mafai ona faia e faʻaaoga ai mea e pei o tioata, uʻamea oxide ceramics, poʻo isi keramika.I nisi tulaga, o le fa'alava fa'alava e mafai ona i ai se vaega o mea sima e maua ai se a'afiaga po'o se mea e tete'e i luga, ma o le fa'aaliga fa'aali e mafai fo'i ona iai se isi vaega o mea.

Ae ui i lea, e le o le taimi muamua lea na talosaga ai Apple mo se pateni tekonolosi e fesoʻotaʻi ma se lau gaugau.I le taimi muamua, na tuʻuina atu ai e le US Patent and Trademark Office se faʻaaliga pateni a Apple ua faʻaigoaina "Mea Faʻaeletonika ma Faʻaaliga Faʻaalia ma Faʻamau", lea na faʻaalia ai se mamanu mo se masini feaveaʻi e tatau ona aofia ai se faʻaaliga fetuutuunai i totonu o se fale gaugau.

2

Ua fuafua Apple e tipi se faasologa o tootoo i totonu o le tioata, lea o le a maua ai le tioata se maualuga maualuga o le fetuutuunai.O lenei faiga e ta'ua o le slitting i laupapa, ma o nei tootoo e faia i polymers elastomeric faatasi ai ma le faasino igoa e tutusa ma le tioata.Po'o le fa'atumuina o le vai, ma o le fa'aaliga o totoe o le a masani.

3
4

O mea o lo'o i lalo ole pateni:

· O le masini faaeletonika o loʻo i ai se fausaga gaugau faʻapipiʻi, e mafai ai ona gaugau le masini i lona axis.O le fa'aaliga e ono fa'alava ma le pito punou.

· O le fa'aaliga atonu e tasi pe sili atu fo'i fa'apala o fausaga, e pei o tootoo po'o fa'alava ufi tutusa.O le fa'alava fa'alava fa'aali e mafai ona fai i tioata po'o isi mea manino.O le tootoo e mafai ona fausia se vaega fetuutuunai i totonu o le laulau faʻaaliga, lea e mafai ai e le tioata poʻo isi mea manino o le faʻaaliga faʻaalia ona punou faataamilo i le axis punou.

· E mafai ona faʻatumu le tootoo i polymer poʻo isi mea.O le fa'aaliga fa'aali e mafai ona i ai se avanoa e fa'atumu ai le vai, ma i totonu o le fa'aaliga fa'aaliga e fausia i se tioata fe'avea'i po'o se fausaga polymer, e mafai ona fa'atumuina se tootoo tutusa i se mea o lo'o i ai se fa'ailoga fa'atusa e fetaui ma le tioata po'o le fausaga polymer.

· O va vaeluaga mālosi va'alele e mafai ona fai fa'amau.O le fa'amalama fa'amalama e mafai ona avea ma se tioata tioata po'o se isi fa'aaliga manino i le fa'aaliga, pe ono avea ma puipui fale po'o se isi vaega fa'avae o le masini fa'aeletoroni.E mafai fo'i ona fa'aoga se fa'a fetu'utu'una'i e fa'afefete i le fa'afeagai o le fa'afanua malō e fa'alava le va e fai ai se fa'amau.

Mai le vaaiga o pateni, o le gaugau masini a Apple e ala i le faʻaaogaina o mea vaivai e le faigata tele, ae o lenei metotia e manaʻomia ai le gaosiga maualuga.

Fai mai le aufaasālalau Taiwanese o le a faʻalauiloa e Apple le iPhone gaugau i se taimi vave i le 2021.


Taimi meli: Iul-10-2020