E iai sau fesili?Valaau mai matou:+86 13660586769

O le tuʻuina atu o le semiconductor photoresist e faanatinati!

Semiconductor photoresist o loʻo tuʻuina vave!O le tali atu a le mafuie a Iapani o loʻo faʻaalia ai le TSMC ma le UMC o loʻo le toʻafilemu foi) o le 213 mafuie i Northeast Iapani na mafua ai se sapalai faʻanatinati o photoresist, o se semiconductor consumable autu e pulea e le au faipisinisi Iapani, lea e tusa ma le 80% o le maketi.O gaosiga ma sapalai mai fafo e kamupani tetele e pei o Xinyue na poloka, ma na faʻasalalau e Shinyue le tapunia o le fale.O kamupani tele wafer e pei o le TSMC ma le UMC o loʻo faʻamalosia le au gaosi Iapani e faʻavave le gaosiga ma tuʻuina saʻo i Taiwan, Saina, ma faʻasalalau ai le lamatiaga.

 

E tusa ai ma se lipoti a Taiwan's "Economic Day bao", o le mafuie malosi e 213 i le itu i matu sasaʻe o Iapani na mafua ai se sapalai faanatinati o photoresist, o se semiconductor autu e faʻaaogaina e le aufaipisinisi Iapani i le tusa ma le 80% o le maketi, e aofia ai faʻalavelave i le gaosiga ma le sapalai i fafo. e kamupani tetele e pei o Xinyue.Na fa'ailoa fo'i e Shinyue le tapunia o le la'au.O kamupani tele wafer e pei o le TSMC ma le UMC o loʻo faʻamalosia le au gaosi Iapani e faʻavave le gaosiga ma tuʻuina saʻo i Taiwan, Saina, ma faʻasalalau ai le lamatiaga.

O loʻo malamalama o le photoresist, e pei o mea faʻaaoga autu o semiconductors, e aʻafia tonu ai le fua o le wafer ma le lelei.Ia Ianuari 2019, na faʻaaogaina ai e le TSMC le photoresist substandard, ma iʻu ai i le toeitiiti atoa le 100,000 wafers ua faʻaumatia, e aʻafia ai le lata i le 15 piliona yuan i tupe maua, faʻamaonia le taua o le photoresist i le gaosiga o wafer.Ina ua maeʻa le mea na tupu, na faʻateleina e le TSMC manaʻoga mo le faʻaleleia lelei ma le tuʻuina atu o mea taua.

I le taimi nei, o le maketi o le photoresist i le lalolagi o loʻo pulea e tagata gaosi Iapani, faʻamauina mo le 80% o le maketi, faʻatasi ai ma nai fesuiaiga tau.Faatasi ai ma i latou, e sili atu i le 20% o loʻo faʻatulagaina e Shinyue, ma sili atu i le 50% o le alualu i luma ma faiga fou o fale gaosi semiconductor i Taiuani faʻaaogaina oloa photoresist a Xinyue.O isi kamupani lauiloa Iapani e aofia ai le JSR, Dongying, ma isi, Sumitomo Chemical ma Fuji Film o loʻo auai malosi foi.

Na faailoa mai e le alamanuia o le laina gaosiga ina ua uma le photoresist tusi faamaonia e masani lava e le suia mo le tausaga atoa e aloese mai le toe faamamaina ma aafia ai le gaosiga, o lea e le faigofie ona suia pe a uma ona filifili i mea, ma e masani lava ona feutagai e tusa ai ma manaoga i totonu. o le tausaga talu ai, aua o le taimi lava e tupu ai le suiga, o le a aʻafia ai le lelei o le gaosiga.Talu ai nei, o le tuʻuina atu o semiconductor e paʻu i lalo o le manaʻoga, ma talu ai o le tuʻuina atu o le photoresist e le lava le sapalai, o le le lava o semiconductors atonu e sili atu ona ogaoga.

E toe fai foi se fuafuaga faapena.Ole a'afiaga ole Pepe o le Mafuie a Iapani e ono i ai se aafiaga mamao.

I le avea ai ma nofoaga autu o le gaosiga o le semiconductor i le lalolagi, i lalo o le manatu o le alamanuia o loʻo feagai ma le faʻalavelave sili ona le lava i le talafaasolopito, o le aʻafiaga o le pepe na mafua mai i le Mafuie a Iapani atonu e sili atu le mamao nai lo le mea na faʻamoemoeina.

E tusa ai ma le SEMI, o kamupani Iapani e tusa ma le 52 pasene o le maketi o meafaitino semiconductor i le lalolagi ma e tusa ma le 30 pasene i gaosiga o meafaigaluega.Mai le vaaiga o le tufatufaina atu o pisinisi semiconductor i totonu o Iapani, o le semiconductor industry a Iapani e tele lava ina taulai i Kanto, Tohoku ma Kyushu, ae o Shinyue Chemical, SUMCO, Renesa Electronics, Shexia, Sony ma isi nofoaga gaosi oloa i totonu o Iapani e tele lava ina maua i luga. -e taua.

I le aso 11 o Mati, 2011, na tupu ai se Mafuie malosi i le Vasa Pasefika i matu sasaʻe o Iapani, na mafua ai se galulolo tele na mafua ai le faʻaleagaina o itumalo o Iwate, Miyagi ma Fukushima i le itu i matu sasaʻe o Iapani ma faʻapupulaina ai se leki faaniukilia i le Fukushima Daiichi power plant.O le mafuaʻaga o le tele o le paʻu eletise ma le faʻalavelaveina o feoaiga na i ai se aafiaga tele i le gaosiga o semiconductor i Iapani.

I lena taimi, na taofia e le Shinyue Chemical le gaosiga i laau e lua i Fukushima, e tusa ma le 25 pasene o le gafatia o le wafer i le lalolagi i lena taimi;fitu fale Renesas na tapunia le tumau le gaosiga ma e tusa ma le 40 pasene o le gafatia na faaleagaina.Toshiba, Fujitsu, TI, i Senmei ma isi na afaina foi.O le faʻalavelaveina o le sapalai o le sapalai na mafua mai i le galulolo mafuiʻe na mafua ai le vevesi i pisinisi e pei o meafaitino faʻapipiʻi ma faʻateleina tau o vaega eseese, e aofia ai DRAM, NAND, MCU ma isi.

I lalo o le aafiaga o le Mafuie, o nisi Xinyue laau kemisi ua taofia le tumau.O le SUMCO, o le isi fai wafer, e tele lava ina fa'amautu i Kyushu, ae o lo'o i ai se la'au fa'anoanoa i matu sasa'e.Na taʻua e Renesa Electronics e leʻi afaina le faʻaogaina o le Mizawa ma le Takazaki, ma o le Ibaraki Naka na taofia le galuega mo sina taimi puupuu ma amata faasolosolo malie ona toe faʻaauau le gaosiga o gaosiga i luma i le 16th, lea e faʻamoemoe e oʻo atu i luma. -o le malosi o le mafuie i totonu ole vaiaso.

O le vaega a Zhao Qi o le Faletupe o Saina Securities na lipotia mai i le aso 18 e faapea o le taimi nei, o le aafiaga o le Mafuie e sili atu ona laʻititi nai lo le Mafuie i le aso 11 o Mati, 2011, ae i le tulaga o le le lava o le malosi o le semiconductor i le lalolagi, o le faʻalavelave na aumaia e le Mafuie a Iapani. e mafai ona fa'atupuina atili le vevesi o le malosi, aemaise o meataavale ta'avale.

A-sea kamupani e fesoʻotaʻi ma le faʻatulagaina o photoresist

I lalo o le tulaga o le atinaʻeina o tekinolosi photoresist i totonu o le lotoifale, i le taimi nei, o le fua faatatau o le tagata lava ia o le g-laina ma le I-line photoresist e 20%, o le KRF photoresist e itiiti ifo i le 5%, ae o le ARF photoresist talafeagai mo le 12-inisi. fa'atosina silicon e fa'alagolago lava i fa'aulufale mai, ma o le localization o photoresist e umi se ala e alu ai, o lea e taua tele le malepe i tua o le "pipii ua" i se taimi vave e mafai ai.

Jingrui (300655) faasilasila i le afiafi o Ianuari 19th ua manuia le faatauina mai o se ASMLXT1900G lithography masini e ala i se sui faaulufale mai, lea ua auina atu i Suzhou ma siitia atu ma le manuia i totonu o le kamupani maualuga-mutu photoresist suesuega ma atinae fale suesue.

Nanda Optoelectronics (300346) na faasilasilaina ia Tesema o le tausaga talu ai, o le lala Ningbo Nanda Optoelectronics na atiina ae tutoatasi oloa ArF photoresist talu ai nei na pasia ai le tusipasi tagata faatau, ma avea ma uluai fale ata ArF e ala i le faamaoniga o oloa.

Tongcheng New Materials (603650) na faasilasilaina ia Tesema o le tausaga talu ai o lona lala Tongcheng Electronics ua fuafua e teu faafaigaluega 569.88 miliona yuan (fausiaina o tupe) e fausia ai se galuega faatino faaletausaga o le 11000 tone o semiconductors, photoresist mo le faʻaaliga laulau ma 20, 000 tone o fesoʻotaʻiga. reagents i Shanghai Chemical Industrial Zone, lea e faʻamoemoe e maeʻa ma tuʻuina i le gaosiga i le faaiuga o le 2021.

Punavai:Saienisi ma Tekinolosi Komiti Fa'afouina Aso Ta'itasi ia Luheng


Taimi meli: Feb-23-2021