Har et spørsmål?Ring oss:+86 13660586769

Gjennombrudd innen fingeravtrykkteknologi under LCD-skjerm

I det siste har fingeravtrykk under LCD-skjermen blitt et hett tema i mobiltelefonbransjen.Fingeravtrykk er en mye brukt metode for sikker opplåsing og betaling av smarttelefoner.For tiden er funksjoner for opplåsing av fingeravtrykk under skjermen stort sett implementert iOLEDskjermer, noe som ikke er bra for telefoner i lav- og mellomklasse.Nylig,XiaomiogHuaweioppnådde gjennombrudd innen fingeravtrykkteknologi under LCD-skjermer og eksponerte tilsvarende modeller.Forventes 2020 å bli det første året med fingeravtrykk under LCD-skjermer?Hvilken innvirkning vil det ha på den høye, mellomstore og lave markedsstrukturen for mobiltelefoner?

u=2222579679,2382861258&fm=26&gp=0

Gjennombrudd i fingeravtrykk under LCD

Teknologi for gjenkjenning av fingeravtrykk under skjermen har blitt en viktig forsknings- og utviklingsretning for store produsenter de siste årene.Selv om fingeravtrykkteknologien under skjermen har gjort nye gjennombrudd de siste to årene, har den blitt en av standarddesignene for avanserte modeller, men den brukes mest på skjermen..LCD-skjermen kan bare ta i bruk en bakre fingeravtrykksidentifikasjonsløsning eller en løsning for opplåsing av fingeravtrykk på siden, noe som gjør at mange forbrukere som liker LCD-skjermer føler seg sammenfiltret.

Nylig uttalte Lu Weibing, presidenten og daglig leder for konsernets Kina-merke, offentlig at Redmi har implementert LCD-fingeravtrykk på LCD-skjermer.Samtidig ga Lu Weibing også ut en demovideo av en prototype basert på Redmi Note 8. I videoen låste Redmi Note 8 opp fingeravtrykket under skjermen, og gjenkjennings- og opplåsingshastigheten var ganske rask.

we

Den relevante informasjonen viser detRedmisin siste nye Note 9 kan bli verdens første mobiltelefon med fingeravtrykkgjenkjenningsfunksjon under LCD-skjermen.Samtidig forventes også mobiltelefoner i 10X-serien å være utstyrt med fingeravtrykkgjenkjenningsfunksjon under LCD-skjermen.Dette betyr at det forventes å realisere funksjonen for fingeravtrykkgjenkjenning under skjermen på de lave mobiltelefonene.

Arbeidsprinsippet til skjermens fingeravtrykk er ganske enkelt å registrere egenskapene til fingeravtrykket og føre det tilbake til sensoren under skjermen for å finne ut om det faller sammen med brukerens første fingeravtrykk.Men fordi fingeravtrykksensoren er under skjermen, må det være en kanal for å overføre optiske eller ultralydsignaler, noe som har ført til den nåværende implementeringen på OLED-skjermer.LCD-skjermer kan ikke nyte denne synlige måten å låse opp på på grunn av bakgrunnsbelysningsmodulen.

I dag erRedmiFoU-teamet har overvunnet dette problemet, realisert skjermfingeravtrykk på LCD-skjermer og har masseproduktivitet.På grunn av den innovative bruken av infrarøde høytransmitterende filmmaterialer, har det infrarøde lyset som ikke kunne trenge gjennom skjermen blitt kraftig forbedret.Den infrarøde senderen under skjermen sender ut infrarødt lys.Etter at fingeravtrykket er reflektert, trenger det gjennom skjermen og treffer fingeravtrykksensoren for å fullføre fingeravtrykkverifiseringen, noe som løser problemet med fingeravtrykk under LCD-skjermen.

ff

Industrikjeden trapper opp forberedelsene

Sammenlignet med OLED-skjermens fingeravtrykkgjenkjenningsløsning, er fordelene med LCD-skjermens fingeravtrykksteknologi lave skjermkostnader og høy avkastning.LCD-skjermstrukturen er mer komplisert enn OLED-skjermen, med flere filmlag og lavere lysgjennomgang.Det er også vanskelig å implementere et optisk fingeravtrykksskjema som ligner på OLED.

For å oppnå bedre lystransmittans og gjenkjenning, må produsentene optimalisere de optiske filmlagene og glasset på LCD-skjermen, og til og med endre strukturen til skjermfilmlaget for å forbedre den infrarøde transmittansen.Samtidig, på grunn av endringer i filmlaget og strukturen, må sensoren som opprinnelig var plassert i en bestemt posisjon under skjermen modifiseres.

"Derfor er LCD-skjermer med fingeravtrykk under skjermen mer tilpasset enn vanlige LCD-skjermer. Masseproduksjonsprosessen krever tett samarbeid mellom terminalmerkefabrikker, løsningsfabrikker, modulfabrikker, filmmaterialfabrikker og panelfabrikker. Supply chain management og kontrollevner har fremsatte høyere krav." CINNO Research sjefsindustrianalytiker Zhou Hua sa i et intervju med China Electronics News.

Det er forstått at leverandørkjedeprodusentene av fingeravtrykk under LCD-skjermer inkluderer Fu Shi Technology, Fang, Huaxing Optoelectronics, Huiding Technology, Shanghai OXi, France LSORG og andre produsenter.Det er rapportert at produsenten som samarbeider med fingeravtrykket til Redmi LCD under skjermen er Fu Shi Technology, og baklysfilmprodusenten er 3M Company.Allerede i april i fjor slapp Fu Shi Technology verdens første masseproduserte LCD-fingeravtrykkløsning under skjermen.Gjennom kontinuerlige forsøk på å reformere LCD-bakbelysningskortet og justere fingeravtrykksløsningen, ble dette problemet overvunnet.Gjennom fordelene med sin egen algoritme har den innsett den raske identifiseringen av fingeravtrykksteknologi under LCD-skjermen, og teknologien er i stadig utvikling og forbedring.

w

Forventes å bli implementert i mellomstore telefoner på kort sikt

På grunn av de begrensede kostnadene til lav- og mellomtonetelefoner, har LCD-skjermer alltid vært deres hovedskjermvalg.MedXiaomiogHuaweierobre fingeravtrykkteknologien under LCD-skjermen, er det mulig for telefoner i mellom-til-lav-end snart å popularisere fingeravtrykkfunksjonen under skjermen?

GfK senioranalytiker Hou Lin sa i et intervju med reporteren "China Electronics News" at selv om fingeravtrykkteknologien under LCD-skjermen har fått et gjennombrudd, er kostnadene i en vanskelig posisjon, som er for høy sammenlignet med det vanlige opplåsingsskjemaet til LCD skjerm og OLED.Skjermen er ikke for lav, så den kan bare implementeres i mellomtelefoner på kort sikt.

Samtidig spådde Hou Lin også at bruken av fingeravtrykkteknologi under LCD-skjermen for øyeblikket har en relativt liten innvirkning på det generelle high-end, low-end mobiltelefonlandskapet.

For tiden er high-end-maskinen en omfattende flaggskipmodell, og skjermen er bare en relativt liten del.For øyeblikket er skjermretningen til high-end-maskinen å fjerne hullet for å oppnå en ekte fullskjerm.For tiden er utviklingen av denne teknologien mer på OLED-skjermer.kom på.

For low-end-modeller, på grunn av de høyere kostnadene for fingeravtrykk under LCD-skjermen på kort sikt, er det vanskeligere å oppnå;i det lange løp vil bruk av fingeravtrykk under skjermen eller sidefingeravtrykk faktisk gi forbrukerne et visst valg. Imidlertid er det vanskelig for forbrukerne å øke sitt eget kjøpsbudsjett på grunn av fingeravtrykksteknologien under skjermen, så det forventes ikke at det generelle prismønsteret vil ha stor innvirkning.

Innenlandske mobiltelefonprodusenter har i utgangspunktet dominert markedet under 4000 yuan, og dette er prissegmentet der fingeravtrykk under LCD-skjermer vil dukke opp tidligere.Hou Lin tror at flere produsenter på hjemmemarkedet vil stole på sin egen styrke for å konkurrere om andelen til de gjenværende produsentene.Hvis du ser på den samlede andelen av kinesiske mobiltelefonprodusenter, kan virkningen av fingeravtrykk under LCD-skjermen være liten.

Ser vi på det globale markedet, har kinesiske produsenter for tiden oppnådd visse resultater i mange land og regioner, men mer salg kommer fra lavprismarkedet.Fingeravtrykket under LCD-skjermen kan kun betraktes som en mindre teknologisk endring, som har begrenset effekt på at mobiltelefonprodusenter øker sin globale andel.

CINNO Researchs månedlige markedsrapportdata for skjermfingeravtrykk viser at 2020 forventes å bli det første året med masseproduksjon av LCD-skjermfingeravtrykk.Det er optimistisk at årets forsendelser forventes å overstige 6 millioner enheter, og den vil raskt øke til 52,7 millioner enheter i 2021. Innen 2024 forventes forsendelser av fingeravtrykkmobiltelefoner under LCD-skjermer å vokse til cirka 190 millioner enheter.

5

Zhou Hua sa at selv om masseproduksjonen og populariseringen av LCD-skjermfingeravtrykk er utfordrende, siden LCD-skjermer fortsatt opptar en svært stor andel av smarttelefonene, har store produsenter fortsatt tilstrekkelig motivasjon til å ta i bruk og lansere produkter som bruker denne teknologien.LCD-skjermer forventes å innlede en ny vekstbølge.


Innleggstid: 01-04-2020